M Y  S T O R Y

Mindenkinek van egy története...


Balogh-Bodnár Edit vagyok.

Közgazdász, német nyelvtanár, fordító-tolmács, lakberendező, home stager.

Két fiú édesanyja, feleség, de ez most nem ide tartozik. Erről egy regényt is tudnék írni. ;)


Folyamatosan rendezem a tereket, fejben és a valóságban egyaránt. Imádom a szépet, az összhangot, a letisztult vonalakat, modern tereket. Az utóbbi időben a klasszikusan modern belső terek szerelmese vagyok, ahol találkozik a modernizmus az eleganciával.


Sokáig kerestem önmagam, pedig kis túlzással gyerekkorom óta "lakberendezek". Akkor még nem tervezőprogrammal és alaprajzokkal tettem mindezt, hanem a képzeletemben, majd Édesapám legnagyobb örömére többször átrendeztem a kétszobás panel lakásunkat. :) Én választottam tizenévesen burkolatokat, függönyt, konyhabútort terveztem, sorolhatnám... Később lett egy saját téglaépítésű lakásom. Tudatosan olyat választottam, amit teljesen fel kellett újítani. Kibontottuk az összes közfalat, teret rendeztem és egy tágas, világos amerikai konyhás lakást "varázsoltam" egy zegzugos, sötét, hetvenes években épült lakásból. Majd úgy alakult az életem, hogy a férjemmel egy új építésű lakásba költözhettünk. Itt egy szerkezetkész, üres lakást kaptunk alapul, ahol ismét szárnyra kapott a fantáziám. Létrehoztam egy modern, minimál belső teret, ahol a gyerekek születése óta szerencsére folyamatosan alakítgatni kell a lakásunkat.


Ekkor kezdett el kézzel fogható szakmává válni számomra a lakberendezés. Úgy éreztem, hogy a gyakorlati tapasztalataimat kiegészítem a szükséges szakmai tudással. 2018-ban lakberendezői végzettséget szereztem, ahol megnyílt egy új világ előttem: végre nemcsak a saját otthonunkat csinosíthattam. Mindezek után 2020-ban találkoztam először a home staging fogalmával, előtte nem is tudtam, hogy egyáltalán létezik ilyen szakma/szolgáltatás. Azt gondolom, hogy a mai napig még nagyon sokan vannak ezzel így. Ezen igyekszem a jövőben én is - a home stager kollegáimmal karöltve - változtatni. Volt szerencsém a Home Staging magyarországi honosítójánál megszerezni azt a tudást, amivel én is megfelelő bizonyossággal képviselhetem a home staging szemlélet fontosságát, minél több emberrel megismertethetem az ebben rejlő lehetőségeket. Így utólag már a közgazdász végzettségem is értelmet nyert, a home staging ugyanis túlmutat a stylingon: a felkészítés során fontos szerephez jutnak a számok is. ;)


Lakberendezőként és home stagerként célom, hogy minden lakásból kihozzam a maximumot - legyen szó egy új otthon kialakításáról vagy egy értékesítés előtt álló ingatlan felkészítéséről.

"Azon túl, hogy szeretem megélni az álmaimat, igyekszem minél több embernek segíteni megélni az ő álmait."